Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

 Mooie overwinning voor Mario Smits en Jei Ottenheim.


Het slechte weer in Frankrijk en zuid België gooide roet in de beslissing om over te gaan tot lossing in Lorris op zaterdag. Hier stonden provinciaal 3240 duiven van 300 liefhebbers, waaronder 141 duiven van 17 liefhebbers van onze vereniging. Omdat hier geen uitzicht was op weersverbetering, werd zondag naar Troyes uit geweken. Helaas bleek ook hier geen mogelijkheid om tot lossen over te gaan en werd besloten noordwaarts te rijden met de duiven en via Reims werd een plek in Mettet gevonden om de duiven om 10.15 uur te lossen op een afstand van 148 km. Het provinciale koncours kon hierdoor geen doorgang vinden en er werd slechts bij ons in verenigingsverband en samenspel een uitslag gemaakt. Met een oost-zuidoosten wind bereikten de kopduiven snelheden van bina 73 km per uur.
Binnen 10 seconden vielen de eerste vier duiven om 12.15 uur in de bekende "Smeets hoek", maar nu kwam de snelste duif hier op naam van Mario Smits en Jei Ottenheim direct gevolgd door duiven van Jos Smeets, Toon Smeets én Thijs Smeets! Vier en twintig seconden na de eerste aankomst bij hen vielen weer twee duiven bij Mario en Jei, direct gevolgd door twee van Thijs en een van Dick Boer op plaats negen vóór de tweede duif van Jos op plaats tien. De vlucht stond 7 minuten open in de vereniging voordat de 36 prijzen verspeeld waren.Deze tien duiven van onze liefhebbers zien we ook terug op de eerste tien plaatsen in samenspel de Grensstreek. In samenspel Roerstreek-Grensstreek met 572 duiven van 57 liefhebbers, vinden we op de eerste vier plaatsen duiven van Reuver terug én ook op de plaatsen zeven, acht en tien en hier stond de vlucht 1 minuut langer open voordat de prijzen verspeeld waren.
Komend weekend staan naast de wedvluchten van de meerdaagse fond Agen én Barcelona ook de eendaagse fondvlucht vanuit Issoudun op het programma, tevens worden zaterdag 3 juli de jonge duiven ingekorfd voor de eerste wedvlucht vanuit Burdinne. Op deze zaterdag kunnen de liefhebbers de jonge duif aanwijzen, welke zij de tweede vlucht als eerste verwachten en maken dan kans een overheerlijke vlaai in de wacht te slepen. (Het hoogte punt van het vliegseizoen!)
Allen voor komend weekend veel succes gewenst, bij hopelijk mooi duivenweer!

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT