Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

PDV Duivensport Reuver.


Afgelopen zondag vond, naast de vitesse vlucht Sezanne, ook de eerste eendaagse fondvlucht plaats vanuit Issoudun op een afstand van 566 km.Hier werden om 07.30 uur provinciaal 4415 duiven gelost van 304 limburgse liefhebbers, waaronder 100 duiven van 13 liefhebbers van onze vereniging. Ook hier, net zoals de duiven van Sezanne, bereikten de duiven hoge snelheden door de sterke zuidwesten wind én ook hier viel de eerste duif in de "Smeets hoek", maar nu bij TOON SMEETS (foto), de vader van Jos. Zijn eerst getekende viel na bijna vijf en een half uur vliegen op het hok en bereikte een gemiddelde snelheid van ruim 103 km per uur!
Zijn tweede duif viel 20 minuten later en was goed voor de negende prijs. Met vijf minuten klopte hij zijn zoon Jos op plaats twee en Jos speelt zijn drie ingezette duiven alle drie in de prijzen, in duiven vaktaal: een clean sweep! Op de derde plaats zien we Jeu Theunissen, die weer zeven minuten na Jos klokte en na de eerst getekende van Ine de Rijck op plaats vier, volgt Math Nooijen met zijn eerste twee getekenden op plaats vijf en zes en Math speelt vijf van zijn zes ingezette duiven in de prijzen: super prestatie Math!! Hier stond de vlucht 36 minuten open, voordat de 25 prijzen verspeeld waren.
In samenspel de Grensstreek, met 107 duiven van 14 liefhebbers zien we Toon en Jos op plaats twee en drie en in samenspel Roerstreek-Grensstreek, met 753 duiven van 65 liefhebbers, zien we Toon op de tweede plaats en Jos op plaats dertien en hier stond de vlucht ook 36 minuten open. Provinciaal zien we Toon op een voortreffelijke ZEVENDE plaats en Jos op een mooie plaats negenendertig!
Alweer een prima prestatie van de leden van PDV Duivensport Reuver!

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT