Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
   PDV Duivensport Reuver.
Jan Op het Veld schrijft laatste wedvlucht op zijn naam.

Zaterdag 18 september werd met de natoer vlucht vanuit Melun, op een afstand van 378 km, het vliegseizoen afgesloten. Provinciaal werden er nog door 122 liefhebbers totaal 2310 duiven ingezet en deze werden om 09.30 uur gelost. Van onze vereniging werden nog door 10 liefhebbers 130 duiven ingezet en de eerste melding kwam om 14.33 uur van JAN OP HET VELD, en deze duif bereikte een gemiddelde snelheid van 75 km per uur en was goed genoeg om ook de eerste prijs te pakken in Samenspel de Grensstreek van 146 duiven, ingezet door 11 liefhebbers. Drie minuten later vielen bij Jan nog drie duiven gelijk en deze waren goed voor de plaatsen twee, drie én vier en óók in het samenspel! In de vereniging stond de vlucht anderhalf uur open voordat de laatste prijs gevallen was en hier behaalde Jos Smeets een 100 % prijsscore, clean sweep in duivenvaktaal, met zijn drie ingezette duiven en Jan behaalde hier 7 prijzen van zijn 8 ingezette duiven! De eerste duif van Jan behaalde in de natoer zes prijzen en werd hierdoor eerste natoer kampioen in de vereniging én in het samenspel!
In Samenspel Roerstreek-Grensstreek met 415 duiven van 24 liefhebbers, zien we Jan op de plaatsen 5, 8, 10 én 11 en hier stond de vlucht voor ons "slechts" 39 minuten open! Provinciaal vond weinig eer te behalen en zien we Jan beginnend op plaats 79; hier vielen de kopprijzen op de kortere afstanden in het zuiden van de provincie.
De vereniging sluit het vliegseizoen komende zondag af met de traditionele lolletjesvlucht bij voldoende deelname, met na afloop barbecue en prijs uitreiking in ons verenigingslokaal 't Heukske.

 
 

 


TERUG NAAR OVERZICHT