Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
  PDV Duivensport Reuver.
Overwinning voor Ine de Rijck wedvlucht Chateauroux!


Afgelopen zaterdag zouden de oude duiven gelost worden in La Souterraine, maar door de slechte weersomstandigheden, werd de vlucht afgelast en verschoven naar zondag. Helaas bleek ook nu het weer hier slecht te zijn en werd besloten naar Argenton te gaan en zelfs later werd door gereden naar Chateauroux op een afstand van 586 km. Hier werden provinciaal 1274 duiven van 148 liefhebbers om 09.15 uur gelost en hiertussen zaten 35 duiven van 6 liefhebbers van onze vereniging. Het werd een loodzware vlucht, de eerste meldingen in zuid Limburg kwamen om 18.00 uur uit Nijswiller en deze duif behaalde een gemiddelde snelheid van ongeveer 60 km per uur! Hier in onze vereniging kwam de eerste melding van INE DE RIJCK effe na 19.00 uur en de duiven zaten toen al 10 uur in de lucht! Binnen 10 minuten hadden zij 4 van de 17 duiven thuis! Hierna viel om 19.17 uur de eerstgetekende bij Jeu Theunissen, gevolgd door een duif bij Thijs Smeets en weer twee van Ine. De laatste prijs in de vereniging, om 19.27 uur, kwam ook weer op naam van Thijs. De negen prijzen waren nu verspeeld in de vereniging en in het samenspel, Unie én provinciaal waren toen nog veel prijzen te verdienen en pas laat in de avond werden de klokjes gelicht. Ook in samenspel de Grensstreek met 44 duiven van 8 liefhebbers zien we nagenoeg dezelfde volgorde als in de vereniging. In de Noord Limburgse Unie met 155 duiven van 22 liefhebbers, zien we Ine o.a. op de plaatsen 4, 5, 7 en 8 en Jeu Theunissen op 9! In samenspel Roerstreek-Grensstreek, met 262 duiven van 28 liefhebbers, zien we Ine op de plaatsen 4, 6, 9 en 10! Provinciaal waren de prijzen nog niet bekend, maar hier behaalt Ine ongetwijfeld ook vele prijzen waaronder ook kop prijzen! Alweer een mooi resultaat van onze liefhebbers!


Ook deze zondag werden de jonge duiven gelost in Mettet, op een afstand van 148 km. Op de eerste vlucht, twee weken geleden, zijn helaas veel jonge duiven achter gebleven én vorige zondag werd de vlucht afgelast. Nu werden voor deze vlucht door 20 liefhebbers 398 jonge duiven ingekorfd en deze werden zondag om 09.45 uur gelost. Iets later dan normaal, want hier bleken in de vroege ochtend de weersomstandigheden voor de duiven ook niet optimaal te zijn. Helaas kwamen ook deze zondag de jonge duiven slecht af; de eerste duif viel om 11.48 uur bij THIJS SMEETS en deze bereikte een gemiddelde snelheid van bijna 72 km per uur. De laatste prijsduif viel om 12.34 uur dus bijna één uur na de eerste aankomst en helaas ontbraken 's avonds nog verschillende duiven op de hokken, die hopelijk maandag hun thuishok nog zullen bereiken. Deze vlucht, welke eigenlijk het hoogtepunt van het seizoen moest worden, werd ook de overheerlijke vlaai verspeeld voor de eerst aankomende aangewezen duif, welke vóór de eerste vlucht aangewezen werd. De winnaar, kenner 2021, wordt komend weekend bekend gemaakt en krijgt dan de vlaai overhandigd.
Op deze vlucht zien we Thijs ook op de achtste plaats en hij speelt 11 van zijn 17 ingezette duiven in de prijzen. Op de tweede plaats volgde Toon Smeets vóór Math Nooijen op plaats drie. Bij de eerste 10 prijzen zien we Toon ook op de plaatsen 4, 6 en 7! Ook de Combinatie Mario Smits en Jei Ottenheim zien we hier op de plaatsen 5, 9 én 10! Toon behaalde tevens een mooi resultaat met zijn duiven door hier 18 van zijn 24 ingezette duiven in de prijzen te spelen!
In samenspel de Grensstreek, met 529 duiven van 29 liefhebbers, staat Thijs ook fier aan kop en
Toon volgt op plaats 3 en 6, Math op 4 en Mario en Jei op 10.
 

 


TERUG NAAR OVERZICHT