Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

PDV Duivensport Reuver.


Snelste duif van Limburg te vinden op het hok van MARIO SMITS en JEI OTTENHEIM!!
Afgelopen zondag 18 april stond de eerste vitesse vlucht op het programma. De 637 duiven van 23 liefhebbers van onze vereniging werden om 10.00 uur met een zeer lichte noord-westen wind gelost in Chimay, op een afstand van 184 km. De eerste duif viel na 2 uur en een kwartier vliegen bij de combinatie Mario Smits en Jei Ottenheim (foto) en deze klasbak, hun eerst getekende, bereikte hiermee een gemiddelde snelheid van ruim 81 km per uur. Zij klopten met 10 seconden voorsprong Herm Janssen uit Belfeld, terwijl vorige week op de trainingsvlucht vanuit Burdine de rollen omgekeerd waren. In heel Limburg waren geen snellere duiven te vinden dan de twee eersten van Mario en Jei én Herm!!
Één minuut na de duif van de combinatie viel op het hok van Thijs Smeets, dat 40 meter korter gelegen is, zijn eerst getekende, waarna weer anderhalve minuut later de tweede duif viel bij Mario en Jei. Hierna volgden de eerstgetekenden van Hoezen-Steinhage en Math Nooijen op plaats vijf en zes. Ook Jos Smeets, die 30 meter korter woont dan Mario, vinden we in de top tien terug op plaats 7 en vader Toon Smeets, 120 meter korter dan het hok van Mario en Jei, bezet na de tweede duif van Hoezen-Steinhage, de negende plaats.
De volgorde van de eerste negen in de vereniging, zien we ook terug op de eerste negen plaatsen van Samenspel de Grensstreek van 986 duiven ingezet door 43 liefhebbers en hier hadden wij 4 prijzen over.
In het samenspel Grensstreek-Roerstreek, met 2910 duiven van 123 liefhebbers zien we op de eerste drie plaatsen: Mario en Jei, Herm én Thijs van onze vereniging!! Een super prestatie en hier stond de vlucht iets korter open en kwamen wij 10 prijzen te kort.

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT