Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

 PDV Duivensport Reuver.
Eerste prijs voor THIJS SMEETS.


Zondag werden om 07.00 uur in Lorris, op een afstand van 458 km, provinciaal 6149 duiven van 458 liefhebbers gelost waaronder 191 duiven van 17 liefhebbers van onze vereniging. De vlucht stond gepland voor de zaterdag, maar door de slechte weersomstandigheden op de vlieglijn, werden de duiven een dag later op zondag gelost. De eerste duiven in limburg vielen om 12.21 uur in Vaals en maakten een gemiddelde snelheid van ruim 76 km per uur. Hier in Reuver zouden wij dan net voor 13.00 uur een duif moeten klokken om ons hiermee te meten. Maar door de hoge temperatuur tellen de laatste kilometers extra zwaar en toch wist THIJS SMEETS effe na 13.00 uur zijn tweede getekende te klokken! Zijn broer Jos klokte zijn eerst getekende vijf minuten na Thijs en weer enkele minuten later viel de derde duif van de vereniging bij de combinatie Geert Hoezen-Wim Steinhage in Belfeld. Vier duiven van Thijs zien we bij de eerste tien aankomsten te weten: 1, 4, 9 én 10 en hij speelt hier 8 van zijn 10 ingezette duiven in de prijzen; een super prestatie!Ook Dick Boer vinden we twee maal terug onder de eerste tien aankomsten op plaats vijf en acht en hij behaalt vijf prijzen van zijn tien ingezette duiven. Bij de eerste tien aankomsten zien we ook de combinatie Mario Smits en Jei Ottenheim op plaats zes en Toon Smeets op zeven.
In de vereniging waren de 48 prijzen binnen 40 minuten verspeeld. In samenspel de Grensstreek, met 264 duiven van 26 liefhebbers, worden de eerste 10 plaatsen ingenomen door 10 duiven van onze vereniging!
In het samenspel Roerstreek-Grensstreek, met 970 duiven van 81 liefhebbers, zien we Thijs op de eerste plaats gevolgd door Jos en op de derde plaats Hoezen-Steinhage. Hier stond de vlucht 2 minuten langer open, zodat we enkele prijzen over hadden. Provinciaal zien we Thijs op een voortreffelijke derde plaats en hier stond de vlucht 10 minuten langer open en behaalde hij zelfs 9 prijzen van zijn 10 ingezette duiven! Ook Jos en Hoezen-Steinhage zien we hier in de top tien terug op de vijfde en zevende plaats! Wederom een mooi resultaat van de liefhebbers van onze vereniging!

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT