Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 
 PDV Duivensport Reuver.
 Met voorsprong overwinning voor PETER BENDERS.
Vrijdagmiddag om 11.30 uur werden in het franse plaatsje St.Vincent, op een afstand van 1013 km, nationaal 5291 duiven van 880 liefhebbers gelost. Hiertussen zaten 49 duiven van 9 liefhebbers van onze vereniging. Met een west-noordwesten wind en de hoge temperatuur hadden de duiven het bijzonder zwaar, waardoor de eerste duiven hier pas zaterdag na het middaguur zich op het thuishok deden melden.
De eerste melding kwam van PETER BENDERS om 12. 52 uur, ruim een half uur vóór Rik Stevens en ruim één uur voor Ine de Rijck op plaats drie. Peter zien we ook op de eerste plaats in samenspel de Grensstreek en ook in het samenspel Roerstreek-Grensstreek met 168 duiven van 29 liefhebbers. Op de lijst van de Wefo, met 714 duiven van 121 liefhebbers, zien we hem op een mooie derde plaats. Naast een mooie tweede plaats van Rik, speelt hij vijf prijzen van zijn tien ingezette duiven! Na Rik volgt Ine de Rijck en ook zij behaalde een 50 % prijsscore met vier ingezette duiven. Op plek vier en vijf volgden de eerst getekenden van Rogier Nijs en Heinz Heines. Drie uur na de eerste duif van Peter waren de 13 prijzen verspeeld.
Provinciaal speelt Peter de derde prijs en Rik zien we op plek 18 en Ine op 40 en hier stond de vlucht ongeveer een uur langer open voordat de prijzen verspeeld waren en wij dus verschillende prijzen over hadden; alweer een super prestatie van onze liefhebbers!

        

 
 

 


TERUG NAAR OVERZICHT