Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

 PDV Duivensport Reuver.
Jan Pansters (foto) uit Swalmen verrassend op de eerste plaats!

Vanwege het slechte weer op de vluchtlijn zaterdag, werden de duiven pas zondag 9 mei om 07.15 uur in het franse Melun gelost. Hier, op een afstand van 378 km, stonden provinciaal totaal 13978 duiven van 607 liefhebbers,
waaronder 583 duiven van 23 liefhebbers van onze vereniging.
De voorgaande vluchten zaten de duiven slechts één overnachting in de reismand, maar nu werden het vanwege de grotere afstand én de slechte weersomstandigheden op de zaterdag, 3 nachten mand! Voor sommige duiven speelde dit toch parten, wat te zien was aan een onregelmatig verloop én de lange duur dat de vlucht open stond, voordat de prijzen verspeeld waren.
In de vereniging viel de eerste duif verrassend bij JAN PANSTERS uit Swalmen na bijna vier uur en één kwartier vliegen en deze maakte een gemiddelde snelheid van ruim 88 km per uur! Jan speelt 20 van zijn 55 ingezette duiven, waaronder ook de laatste 146 ste prijs, in de prijzen. Hij klopte nipt Jos Smeets op plaats 2 en 5, Thijs Smeets op 3 en 7, comb.Smits-Ottenheim op 4, Toon Smeets op 6 en 9, Math Nooijen op 8 en Dick Boer op 10 en dit zijn de eerste 10 prijzen in de vereniging.
In Samenspel de Grensstreek, met 941 duiven van 45 liefhebbers zien we Jan op de tweede plaats, gevolgd door 9 duiven van onze vereniging en stond de vlucht 4 minuten langer open, zodat we hier 5 prijzen over hadden!
Donderdag 13 mei kan er weer ingekorfd worden voor de tweede midfondvlucht vanuit Sens.
 

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT