Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
  PDV Duivensport Reuver.
Eerste vier prijzen voor THIJS SMEETS!


Zaterdagmorgen om 07.10 uur werden in Isnes, op een afstand van 129 km, 497 jonge duiven van 19 liefhebbers van onze vereniging gelost. Het werd een zware vuurdoop voor de jonkies! De duiven van de zuidlimburgse liefhebbers stonden 20 km verder in Mettet en hier werd gewacht vanwege de verslechterende weersomstandigheden ter plaatse en op de te volgende vlieglijn naar huis voor de duiven. Het weer hier verbeterde niet en zij besloten met de duiven naar de lokalen terug te keren; een verstandig besluit bleek later!
De eerste duiven vielen bij ons weer in de "Smeets hoek" en wel bij THIJS SMEETS met zeven gelijk om precies 09.00 uur en deze bereikten een gemiddelde snelheid van 70 km per uur. Tussen de eerste 11 duiven van het "Smeets geweld" zien we twee duiven van Jan Op het Veld op plaats vijf en zeven. Jos de broer van Thijs nestelde zich op plek acht en elf en vader Toon op negen en tien.
In dezelfde minuut vielen hier in de hoek 14 duiven en dit voorspelde voor velen een goed verloop van de vlucht. Helaas volgden nu grote gaten in de aankomsten van de volgende duiven. De laatste prijsduif viel om 13.00 uur; bijna vier uur na de eerste aankomst! 's Avonds om acht uur, bij het lichten van de klokjes, bleek dat er nog vele jonge duiven op de hokken ontbraken en het is te hopen dat deze de komende dagen, ondanks de slechte weersvoorspellingen, nog op het thuishok zullen terug keren.
Helaas een slechte start voor de jonge duiven! De eerste tien aankomsten van de vereniging: Thijs Smeets 1-2-3-4-6, Jan Op het Veld 5-7, Jos Smeets 8, Toon Smeets 9 en 10.
In Samenspel de Grensstreek, met 740 duiven van 31 liefhebbers, zien we Thijs ook op de eerste plaats, met ook prijs drie, vier, acht én tien en Jan op negen en elf. Hier stond de vlucht ruim een uur langer open, voor dat de prijzen verspeeld waren en wij hierdoor zelfs 13 prijzen over hadden!

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT