Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

 PDV Duivensport Reuver.


Zondag 2 mei werden in Chalons-en-Champagne, op een afstand van 287 km, om 10.00 uur 517 duiven van 24 liefhebbers van onze vereniging gelost. Bij een koude west-noordwesten wind viel de eerste duif, hun eerst getekende, om 13.38 uur op het hok van de Combinatie GEERT HOEZEN en WIM STEINHAGE in Belfeld met een gemiddelde snelheid van 80 km per uur. Vorige week schreven zij de tweede vlucht ook op hun naam en nu volgde op de tweede en zelfs ook op de derde plaats twee duiven tegelijk van Thijs Smeets en hij werd met slechts 20 seconden geklopt! In dezelfde minuut volgde Math Nooijen met zijn eerst getekende op plaats vier en Dick Boer ook met zijn eerstgetekende volgde op plaats vijf, vóór alweer twee duiven van Thijs met zijn eerste én tweede getekende en op plaats acht zijn vader Toon Smeets. De vlucht stond hier 22 minuten open, voordat de 130 prijzen verspeeld waren en speelt Toon 15 van zijn 17 ingezette duiven in de prijzen.
In samenspel De Grensstreek, met 839 duiven van 47 liefhebbers, zien we hier dezelfde eerste vier plaatsen als die in onze vereniging en hier stond de vlucht 6 minuten langer open, voordat de 210 prijzen verdeeld waren en hadden wij hierdoor 22 prijzen over en hier speelt Toon zelfs 16 prijzen en Dick 8 van zijn 9 ingezette duiven.
In samenspei Roerstreek-Grensstreek, met 2712 duiven van 129 liefhebbers, zien we ook hier dezelfde eerder genoemde namen van onze vereniging op de eerste vier plaatsen en hier stond de vlucht 3 minuten langer open en hadden wij hierdoor 12 prijzen over. Wederom een mooie prestatie van de duiven van onze leden!
De eerste 10 prijzen in de vereniging: 1 Comb.Hoezen-Steinhage, 2,3,6 en 7 Thijs Smeets, 4 Math Nooijen, 5 Dick Boer, 8 Toon Smeets, 9 Jan Pansters en 10 Herm Janssen.

Donderdag 6 mei kan er ingekorfd worden voor de eerste Unie én provinciale midfondvlucht Melun.

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT