Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
   PDV Duivensport Reuver.
Jos Smeets winnaar wedvlucht Orleans.


De tweede vlucht voor de jonge duiven, gepland op zondag 11 juli vanuit Mettet, werd al (te?) vroeg door de bond afgelast. Na de grote verliezen van vorig weekend, was de bond extra voorzichtig en werd al (te?) snel een beslissing tot afgelasting genomen, omdat de afdeling het weer niet vertrouwde. Achteraf bleek het afgelopen zondag prima duivenweer te zijn, maarja achteraf! Voor komend weekend zijn de weersvoorspellingen goed en mogen we hopen op een goed verloop.
Zaterdag werden wel in Orleans, de stad van Jeanne D'Arc, op een afstand van 480 km om 08.15 uur provinciaal 3330 duiven van 327 liefhebbers gelost voor deze laatste midfondvlucht. Hiertussen zaten 130 duiven van 16 liefhebbers van onze vereniging. De eerste duif arriveerde om 14.05 uur bij JOS SMEETS en deze bereikte een gemiddelde snelheid van 82 km per uur.
Bijna 2 minuten later viel aan de overkant van Jos, bij zijn vader Toon, de tweede duif van de vereniging. Daarna volgden de duiven zich snel op en wel bij de combinatie Geert Hoezen en Wim Steinhage op plaats drie en vijf en bij Ine de Rijck op plaats vier, zes én zeven, Jan Op het Veld op acht en Thijs Smeets op negen én tien. Op deze tiende plaats zien we de "712"van Thijs en mede door deze vroege prijs haalde deze provinciaal het derde midfond-duifkampioenschap binnen! Ook Geert en Wim, met prijs vier en zes er weer vroeg bij, schreven hiermee het provinciale midfond-hok kampioenschap op hun naam. Een super goede prestatie van deze liefhebbers met hun provinciale kampioenschappen!
In Samenspel de Grensstreek, met 161 duiven van 20 liefhebbers, bezetten onze duiven de eerste 24 plaatsen én hier behaalde Thijs met zijn acht ingezette duiven zeven prijzen! In de Noord Limburgse Unie, met 352 duiven van 34 liefhebbers, zien we Jos op een mooie vijfde- en Toon op een negende plaats.! Provinciaal begint Jos op plaats 42.
Wederom een prima behaalde prestatie van onze liefhebbers!

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT