Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
  PDV Duivensport Reuver vond in café 't Heukske in Offenbeek haar nieuwe onderkomen.


Na de sluiting van Feestzaal Karé, waar wij als vereniging meer dan 25 jaar een voortreffelijk onderkomen hadden, werden wij gedwongen een nieuwe locatie te zoeken. Wij klopten aan bij Marianne van café 't Heukske, waar voorheen postduivenvereniging "de Grensvliegers" vanaf 1961 gehuisvest was en waarvan deze leden in 2012 overstapten naar PDV Duivensport Reuver.
Hier werden wij warm ontvangen en kon in de afgelopen weken de aangewezen ruimte, door enkele leden, als inkorf locatie ingericht worden.
Afgelopen zaterdag 3 april konden hier, met inachtneming van de geldende corona regels, ingekorfd worden voor de eerste trainingsvlucht vanuit Burdinne in België, op een afstand van 106 km.
Door 19 liefhebbers werden hier 514 duiven ingekorfd en deze werden zondag om 13.30 uur gelost. Met een gemiddelde snelheid van bijna 85 km per uur, bereikten de eerste duiven om 14.45 uur het thuishok. Deze trainingsvlucht kende een goed verloop met weinig of geen verliezen en de "generale repetitie" hier vanuit 't Heukske, mag als geslaagd genoemd worden.
Voor de liefhebbers, die het aankomstklokje hadden ingesteld, kon na afloop van de vlucht een aankomstlijst uitgeprint worden en van deze aankomsten werd ook een totaallijst uitgeprint. Als eerste stond hier de naam van Herm Janssen uit Belfeld en de laatste "prijs" werd ruim een half uur later geklokt.
Komende zaterdag kan er voor de eerste "officële" vitesse vlucht vanuit Chimay ingekorfd worden. De inkorftijden worden later per mail bij de leden bekend gemaakt.
Allen voor komend seizoen veel succes gewenst én blijf gezond!
 

 


TERUG NAAR OVERZICHT