Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
 

PDV Duivensport Reuver.
Heinz Heines na St.Vincent nu ook van Bergerac snelste in de vereniging!


Van afgelopen weekend werden de vluchten voor de programma duiven en jonge duiven afgelast vanwege de hoge temperaturen. De vlucht vanuit Dax voor de grote fond op een afstand van 998 km, waarvoor de duiven dinsdag werden ingekorfd, werd ingekort naar Bergerac gelegen op een afstand van 827 km. Vrijdagmorgen werden de 1421 duiven van de afdeling Limburg, samengebracht door 214 liefhebbers, om 10.00 uur gelost. Hiertussen zaten 92 duiven van 8 liefhebbers van Samenspel de Grensstreek, waarvan 41 duiven van 3 liefhebbers van onze vereniging. Door de hoge temperaturen werd het een loodzware vlucht voor de duiven en ondanks de lichte zuidoostenwind bereikten de eerste duiven zaterdagmorgen pas tegen de middag hun thuishok. De eerste Limburgse melding kwam om 11.07 uur uit Ubachsberg, maar de eerste prijs ging naar niemand minder dan good old Jan Theelen uit Buggenum, hij klokte zijn eerst getekende, een duivin, om 11.45 uur!
Twee uur later viel bij Boonen, ook in Buggenum een duif en dit werd de 25e melding van Limburg, wat aangeeft hoe zwaar de duiven het hadden. Opmerkelijk is dat onder deze 25 duiven 12 eerst getekenden zitten!
Wat ons samenspel betreft ging de eerste én tweede prijs naar Rogier Nijs uit Tegelen, hij klokte zijn derde getekende om 14.49 uur en vijf minuten later viel hier zijn eerstgetekende!
In onze vereniging viel de eerste duif om 15.46 uur bij onze secretaris en grote fondspeler HEINZ HEINES en dit betekende de 6e prijs in het samenspel én de 62e prijs provinciaal! Ook de tweede prijs in de vereniging is voor Heinz, hij klokte deze ruim twee uur na zijn eerst aankomende duif en deze klasbak won ook al op de vlucht van St.Vincent van 17 juli de 11e prijs in het samenspel!
De prijzen waren tegen 20.00 uur provinciaal en ook in Samenspel de Grensstreek verdeeld, in de vereniging gingen de laatste twee prijzen naar Rik Stevens, hij klokte deze zondagmorgen om 07.11 uur en om 08.00 uur!

 

 


TERUG NAAR OVERZICHT