Duivensport Reuver

 

 
TERUG NAAR OVERZICHT
  Zondagmiddag 30 oktober werden in ons verenigingslokaal café-zaal Karé de kampioenen gehuldigd. De koffie en de vlaai stonden om half drie klaar en de zaal werd snel gevuld met de liefhebbers en echtgenote's. Ook dit jaar waren onze Duitse vrienden en enkele bestuursleden van PDV Beesel traditiegetrouw aanwezig. Onze voorzitter Herm Geerlings  heette iedereen van harte welkom en vertelde in het kort hoe de middag ingedeeld zou worden. Na de koffie werd er rond gegaan met de loten, die snel aftrek vonden, zeker bij het zien van de prachtige prijzen die op de tafel ten toon gesteld waren. Ook nog tijdens deze verkoop werden de jubilarissen gehuldigd. Helaas waren Henk Keuben 40 jaar lid en Oliemeulen 25 jaar lid verhinderd, maar onze vice-voorzitter Jo Heesakkers, 50 jaar duivensport, was natuurlijk wel present en hij kreeg lovende woorden van onze voorzitter en zijn echtgenote werd hierbij natuurlijk ook betrokken.
 Tevens werd hij ook gefeliciteerd met het eerste kampioenschap op de grote fond. 

Hierna waren de generaalkampioenen aan de beurt met als eerste de combinatie Smeets-Peeters, die zowel het algemeen- als ook het aangewezen generaalkampioenschap op hun naam schreven! Dertien vluchtoverwinningen hadden zij dit jaar en mooie resultaten in het samenspel de Grensstreek, de Noord-Limburgse Unie en ook provinciaal zagen wij vaak hun naam in de top van de uitslagen terug. Toon Smeets volgt op een mooie tweede plaats van eerder genoemde kampioenschappen en mag ook terug zien op een fantastisch verlopen seizoen! De enige liefhebber die wij hebben van de overkant van de Maas, Jan Teeuwen, liet dit seizoen ook danig van zich spreken! Hij werd derde algeheel generaal, vóór de combinatie Tonnie Stappers en Nancy Verkaart op vier en Math Nooijen op de vijfde plek. Voor het aangewezen generaal zien wij Tonnie en Nancy op de derde plaats, vóór Math Nooijen op vier en Ine de Rijck op plaats vijf. De kampioenen in de volgende groepen:

Vitesse: 1 en 3: Toon Smeets, 2, 4, en 5: Smeets-Peeters. Midfond: 1: Smeets-Peeters, 2, 3 en 5: Stappers-Verkaart, 4: Toon Smeets. Fond: 1: Smeets-Peeters, 2: Ine de Rijck, 3: Math Nooijen, 4: Remy de Rijck, 5: Herm Geerlings. Jonge duiven: 1: Smeets-Peeters, 2 en 5: Jan Teeuwen, 3 en 4: Dick Boer. Natoer: 1: Herm Geerlings, 2, 3 en 4: Toon Smeets, 5: Jan Teeuwen. Asduif oud: 1 en 3: Smeets-Peeters, 2: Toon Smeets. Asduif jong: 1: Toon Smeets, 2 en 3: Jan Teeuwen. Grote fond: Ochtendlossing 1: R.Stevens, 2:J.Heesakkers, 3: J.Pansters. Middaglossing: 1: J.Heesakkers, 2: R.Stevens, 3; P.Schoeren. Grote fond: 1: J.Heesakkers, 2: R.Stevens, 3: J.Pansters.

Na deze huldigingen werd iedereen in de gelegenheid gesteld de drie generalen en de jubilaris Jo Heesakkers te feliciteren. Op de foto van links naar rechts: Jo Heesakkers, Jan Teeuwen, Toon Smeets, Jos en Thijs Smeets.

Hierna kon een aanval gepleegd worden op het zeer verzorgde en uitgebreide koud-warm buffet, waar iedereen een of meerder keren gebruik van maakte. Nadat de inwendige mens verzorgd was, kon de trekking van de loten beginnen en na ruim een half uur was de tafel met de mooie prijzen leeg. Als afsluiting vroeg voorzitter Herm Geerlings het voltallige bestuur met echtgenote's (zie foto) naar voren en dankte hen voor de inzet die zij ook dit jaar weer getoond hadden. Ook de echtgenote's werden bedankt en mochten een fikse bos bloemen in ontvangst nemen. Nadat de voorzitter iedereen bedankte voor hun komst en een goede terug reis wenste sloot hij de geslaagde kampioenenmiddag, in de alreeds avond geworden, af.

M.v.g. J.Op het Veld.

 
 

   


TERUG NAAR OVERZICHT