Samenspel Maaskant 

 

 

TERUG
 

Samenspel Maaskant

Wedvlucht Rethel op zondag 26 juni 2016 voor 224 duiven.Los 08.00 uur. 1e duif 09.57.21 uur. Snelheid 1605,113 m/pm.

 Ger Conjour uit Nieuwdorp met een prijs op het papier

maar wel nummer één. !!!! 

We hebben een genietbaar duivenweekend op zondag 26 juni gehad. In ieder geval een fraai verloop van het concours. De snelheid die de duiven haalden was hoog. De winnende duif van  Ger Conjour uit Nieuwdorp die liet zijn vleugels goed wapperen. Met een tempo van 96 km. per uur kwam dit fenomeen naar huis gesneld. En gezien dat de laatste duif (56) op de uitslag ook nog bijna 91 km/u deed, is het duidelijk dat ze de wind van achteren hebben gehad en van geen ander ongemak gestoord zijn geweest. Binnen goed tien minuten waren de prijzen verdiend. Op deze snelle vlucht vlogen in het concours bij de Maaskant nog maar slechts 224 duiven mee. Dat er nog maar zo weinig duiven worden gezet dat heeft beslist te maken met het slechte weer wat we al het gehele seizoen hebben gehad. De onweersbuien die we gedurig op ons dak kregen die waren als watervallen. Elke dag weer. Soms zo hevig dat gedacht werd dat de wereld verging. Dat was dan ook weer de reden dat de duiven van deze Rethel op zaterdag niet gelost konden worden. Het was weer “naadje pet” met het weer op die dag. Over de hele vlieglijn was het zwaar bewolkt waaruit regen viel en derhalve was het zicht zeer beperkt. Het werd weer balen! Dan maar wachten op de zondag. Dan zal het ook wel weer klote zijn werd algemeen gedacht. Maar verdomme, het viel best wel mee, op de zondagmorgen. Het was nu niet direct stralend mooi maar toch niet slecht.

De weermannen vertelden echter dat het in de middaguren weer zou gaan rommelen. De afdeling Limburg had daar nota van genomen. Ze besloten dan ook om de duiven zo vroeg als maar mogelijk te lossen. En inderdaad! Om 08.00 uur kregen de duiven vrij spel. Ze hadden er zin in. Want ze hadden al een dag langer in de manden moeten verblijven. Enfin, de duiven die waren al heel snel boven de losplaats weg. De fikse zuidwesten wind zal daar ook aan mee geholpen hebben. Nou jongens, binnen een paar uurtjes dan moeten ze vallen, werd doorgeseind. En inderdaad. Het was nog geen 10 uur of het begon al te rammelen. In de  goede zin van het woord. Ger Conjour in Nieuwdorp die was er als eerste bij. Om 09.57.21 uur was bij hem zijn jarige 1120915 over de plank gesjeesd. Een dikke minuut vloog die “915” vooruit op de tweede aankomende duif van het concours. En dat had die gedaan met een snelheid zoals is gezegd van 96 km/u. Het was voor Ger Conjour een echt extraatje. Door zijn knieoperatie, en het lange gesukkel met de revalidatie, bereikte hij met zijn duiven niet het niveau als ander jaren. Maar de tijd heelt alle wonden en ook de knie van Ger. Als een spring in het veld gaat hij nu weer door het leven en dat is weer aan zijn prestaties met de duiven te merken. Hoewel hij het kalm aan doet. Hij was met 6 duiven mee op deze vlucht en eentje daarvan die was er als de kippen bij. Het was zijn “915” die er voor zorgde dat Ger weer bulderend mocht lachen. Met machtsvertoon won zijn doffer deze Rethel. Zo hebben we met de lachgrage G. Conjour een winnaar die er mag zijn. Met zijn karakterduiven van het soort van zijn vriend Harie Martens uit Stein speelt hij als de beste. Soms zit het mee, soms wat minder. En op deze vlucht is hij weer man boven man. We feliciteren hem zeer hartelijk met zijn overwinning. PROFICIAT!!!!

Het zilver dat ging naar H.Pepels & zoon die drie vroege thuiskomers had. Met hun score van 2-8 en 13 van 7 duiven zijn die er goed bij. Jan Schmitz die op zaterdag van Mont Lucon “de Kat in het duister kneep” en glorieus de wedvlucht won, die zat er nu ook weer vroeg bij. Stond hij zaterdag met Goud te pronken, nu doet hij dat met Brons. Met d 3de , 39ste en de 46ste prijs laat hij zich bekijken. De volgende na de drie toppers was Pie Schepers. Met zijn 4de en 36ste prijs heeft deze “ Old Timer” goed mee gedaan. In Nieuwdorp kreeg Ad Boessen zijn duiven ook weer formidabel op de plank. Die ex-matroos die speelt een hoog percentage. Nu pakt hij van de 6 duiven 5 prijzen. En dat werd 5-29-32-33-47 dat voor 83% staat. Daarmee staat hij in de volle geur. Lei Smeets in Meers weet zijn draai niet te vinden. Op deze vlucht deed hij echter toch weer mee om de hoogste eer. Met zijn uitslag van 6-24-27-38-345 en 52 van 11 duiven mag hij zonder op te scheppen zeggen dat hij goed heeft gepakt. Zo is het maar net! In Urmond speelt het duo Smeets-Penris, door de bank genomen, veelal mee met de mannen die om de knikkers sprinten. Dat lukt niet altijd, maar meestal toch wel. Zoals op deze Rethel. Het werd voor hun met 9 duiven een resultaat van 7-10-25-28 en 51. Dat mag weer met vette letters in de almanak. Het is mevrouw Roukema uit Geleen die de top tien compleet maakt. Met haar score van 9 - 43 en 53 is het vrouwtje veel beter dan menige mannen. Maar maakt het haar blij? In elk geval verzacht dit een beetje haar zwaarmoedige geest. Het deel op de wereld dat haar het meest nabij is dreigt ze te verliezen. De duiven zijn voor mevrouw Roukema nu een middel om haar gevoelens ontspanning te geven. Door de ernstige ziekte van haar man heeft ze zeker ontspanning nodig. Ze is blij dat ze duiven heeft!

Er namen aan deze kamp 26 strijders deel en in die strijd sneuvelden jammerlijk 7 strijders op het veld van eer. Helaas ! Alle prijswinnaars proficiat en iedereen die op Barcelona, Bergerac, Gien of Marche in competitie is, die worden succes gewenst.           

 

NAAM                       NO

G. CONJOUR                 1

H. PEPELS EN ZN            2 8 13

JAN SCHMITZ                3 39 46

P.H. SCHEPERS              4 36

A. BOESSEN                 5 29 32 33 47

L. SMEETS                  6 24 27 38 45 52

SMEETS & PENRIS            7 10 25 28 51

MEVR.ROUKEMA               9 43 53

THOMASSEN & VAN ES         11 16 35 54

ZINKEN & COUMANS           12 19 22 31 34 49 50

L. CLOOTS                  14 15

HEIJNEN JOHN               17 55

F.H.M. VANKAN              18 20 26

H. MARTENS                 21 30 40 41

F.H. FLORAX                23 56

J. WESTHOVENS              37

RUDI LOOMANS               42

H. MAESEN                  44

COMB. GEBR. HENSEN         48.

 

 

Pie Schepers.

 
 

 


    

    

  

TERUG